Social Media & Marketing trends για το 2020

Επειδή τα κοινωνικά μέσα αλλάζουν τόσο συχνά, είναι σημαντικό να μάθετε τι αρχίζει να τρέχει και να παραμένετε ενημερωμένοι με τα τρέχοντα και δημοφιλέστερα happenings στα διάφορα κανάλια.

Υπάρχουν κάποιες τάσεις των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για το 2020 και ήρθε η ώρα να τα δούμε.

1) Το TIKTOK ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ

Το TikTok έχει  1,5 δισεκατομμύρια χρήστες και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2020. . Το TikTok επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζονται και να κάνουν χορογραφία σε γνωστά τραγούδια, καθώς και σε πρωτότυπα κομμάτια ήχου που δημιουργούνται από άλλους χρήστες.

Συνολικά, δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες σαν το TikTok προς το παρόν, αλλά αυτή η εφαρμογή το κάνει σωστά. Διασημότητες όπως ο Howie Mandel και ο Bob Saget δραστηριοποιούνται στο TikTok για να προωθήσουν τα show τους και τις συναυλίες τους, ενώ άλλες προσωπικότητες, όπως ο Reese Witherspoon, κάνουν πραγματική κάλυψη ειδήσεων όταν μπαίνουν στην πλατφόρμα. Το κύριο σημείο της TikTok είναι να μοιραστείτε βίντεο που είναι αστεία  κάνουν τους ανθρώπους να γελούν. Πολλά μιμίδια και τραγούδια έχουν γίνει δημοφιλή λόγω του TikTok και η τάση θα συνεχιστεί.

2) Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ

Σύμφωνα με το Online Marketing Forecasts της Zenith για το 2019, ο τρέχων χρόνος που αφιερώνεται στο βίντεο είναι 84 λεπτά. Η μελέτη αναφέρει ότι θα αυξηθεί μόνο μέχρι 100 λεπτά μέχρι το 2021. Αυτό είναι πάνω από 21 ημέρες το χρόνο (και αυξάνεται)!

Οι περίπου 1,5 ώρες που περνούν στην παρακολούθηση βίντεο καθημερινά μετράνε επίσης τα βίντεο κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως το Instagram και Snapchat Stories, τα οποία παρακολουθούνται τακτικά από εκατομμύρια χρήστες. Οι ιστορίες της Instagram, ειδικότερα, έχουν 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινής χρήσης, από τον Ιανουάριο του 2019 σύμφωνα με το Statista. Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του TikTok, το οποίο είναι πλήρως βασισμένο σε βίντεο, η παρακολούθηση βίντεο στο διαδίκτυο θα καταλαμβάνει όλο και περισσότερες μετοχές της συνολικής χρήσης των κοινωνικών μέσων.

3) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΓΟΡΑΣ

Με το Pinterest και το Instagram που επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν άμεσα προϊόντα μέσω συνδέσμων αγορών γρήγορα και εύκολα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να αγοράζουμε τα προϊόντα μας από τα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το εργαλείο κοινωνικού διαμοιρασμού AddThis, οι χρήστες είναι έτοιμοι να ζήσουν στον κόσμο των αγορών μέσα στα κοινωνικά δίκτυα. Το 78% αναφέρει ότι χρησιμοποιούν το Facebook για να ανακαλύψουν και να βρουν νέα προϊόντα για αγορά και το 30% δηλώνει ότι είναι έτοιμο να ψωνίσει  σε πλατφόρμες όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Το Facebook σας επιτρέπει να προσφέρετε και να πουλήσετε προϊόντα εντελώς δωρεάν μέσω της πλατφόρμας. Μπορείτε επίσης να προβάλλετε διαφημίσεις σε αυτά τα προϊόντα, προσφέροντας μια πλήρη εμπειρία στους χρήστες.

 

4) ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ PODCASTS

Η πλειοψηφία των χρηστών έχει ακούσει ένα podcast κάποια στιγμή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε η Convince και το Convert. Ο χρόνος που αφιερώνετε σε podcasts σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται προς τα πάνω, δίνοντας σας το χρόνο να εξετάσετε τι είναι σωστό για τo brand σας,

Ωστόσο, παρόλο που τα podcasts μπορεί να συνεχίσουν να είναι μια τάση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων online πλατφορμών, αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να είναι η σωστή επιλογή για τη κάθε εταιρεία.  Για παράδειγμα, υπάρχουν ήδη αρκετές δωδεκάδες podcasts μάρκετινγκ διαθέσιμες για να ακούσετε αλλά σας κάνουν;

Για παράδειγμα, ένα podcast που αφορά μόνο τις διαφημίσεις στο Facebook θα είναι πιθανότατα πιο δημοφιλές από ένα νέο podcast σχετικά με τη διαφήμιση των social media συνολικά. Σκεφτείτε πόσο κόσμο θα μπορούσε να προσελκύσει το podcast σας εάν επιλέξετε κάτι νέο.

5) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΑΙ και CHATBOTS  (πόσο λατρεύω αυτό το θέμα!)

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του προγραμματισμού chatbot για τη διασύνδεση με τρέχοντες και δυνητικούς πελάτες θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως μέθοδος επικοινωνίας στα κοινωνικά δίκτυα. Το AddThis ανέφερε ότι το 70% των χρηστών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης δηλώνουν ότι θα αγοράσουν ένα προϊόν μέσω ενός μηνύματος ή ενός παραθύρου chatbot. Αυτή η έλλειψη διστακτικότητας αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για τους διαφημιζόμενους των social media που επιθυμούν να προσεγγίσουν τους πελάτες με έναν νέο τρόπο.

Υπάρχουν διάφορες υπηρεσίες που επιτρέπουν στις εταιρείες να κατασκευάζουν chatbots σχετικά εύκολα και η τεχνολογία AI μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω των API για να αξιοποιήσουν την τεχνολογία επικοινωνίας για να φτάσουν στους πελάτες τους. Είτε πρόκειται για μια εφαρμογή όπως το Facebook Messenger είτε για μια φόρμα συνομιλίας στον ιστότοπό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τύπους αυτοματοποιημένων υπηρεσιών για να προσεγγίσετε περισσότερους χρήστες, πιο συχνά,πιο εύκολα.

6) Το DIGITAL DETOX θα αυξηθεί

Κατά ειρωνικό τρόπο, ενώ οι εφαρμογές βίντεο και κοινωνικών μέσων όπως το TikTok θα αυξηθούν το 2020, οι τάσεις των social media ενδέχεται να οδηγήσουν σε κίνησεις για να περνάμε λιγότερο χρόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές και να κάνουν μια «ψηφιακή απεξάρτηση». Σύμφωνα με την Smart Insights, το 29% των χρηστών έσβησαν apps στο τηλέφωνό τους επειδή το ένιωσαν υπερφορτωμένο.

Εξαιτίας αυτού, μπορείτε εύλογα να περιμένετε από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να παραμείνουν  μόνο σε μία ή δύο πλατφόρμες social media αντί σε όλες τις μεγαλύτερες, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram. Οι χρήστες θα αρχίσουν να περνούν μόνο χρόνο σε εκείνα τα apps  που τους φέρνουν το μεγαλύτερο όφελος διανοητικά (βοηθώντας τους να χαλαρώσουν, να συνδεθούν με φίλους ή να γελάσουν). Άλλες εφαρμογές που δεν είναι ενεργές με άτομα με τα οποία επιθυμούν να ασχοληθούν , δεν θα χρησιμοποιούνται τόσο συχνά. Αυτό δίνει στις εταιρίες την πρωταρχική ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους χρήστες στη συγκεκριμένη πλατφόρμα που προτιμά το κοινό-στόχος τους (αντί να προσπαθεί να κάνει τα πάντα ταυτόχρονα).

7) ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ INFLUENCERS ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν είναι μόνο οι influencers στο διαδίκτυο που έχουν εκατομμύρια ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς πια. Τα εμπορικά σήματα διαπιστώνουν ότι οι μικρο- και νανο-influencers φέρνουν και ένα καλό ποσό πωλήσεων. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι καταναλωτές εμπιστεύονται τους influencers όταν πρόκειται για συστάσεις προϊόντος και κριτικές, ακόμα και εκείνους που έχουν μικρότερο κοινό.

Εάν η επιχείρησή σας πραγματοποιεί κάποιο πλάνο influence μάρκετινγκ , εξετάστε το ενδεχόμενο να δαπανήσετε τον προϋπολογισμό της καμπάνιας σας σε μερικές μικρότερες επιρροές, αντί μόνο σε μια μεγάλη Μπορεί να έχετε περισσότερη έκθεση, ειδικά εάν συνεργάζεστε μαζί τους για να κάνετε ένα giveaway ή ένα διαγωνισμό για τα social media. Αυτό μπορεί να παρακινήσει το κοινό του influencer και  να μάθει περισσότερα για το προϊόν σας και να μοιραστεί τις πληροφορίες του.

Βασικά Takeaways: social ΜΜΕ & Μάρκετινγκ Τάσεις μπαίνοντας στο 2020

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  συνεχώς  αλλάζουν τις τάσεις και τη χρήση κάθε χρόνο, οπότε αξιοποιώντας τον χρόνο τώρα και βλέποντας τι θα γίνει το 2020, είναι ο μόνος τρόπος για μπορεί η χρήση τους να βοηθήσει τις εκστρατείες σας και να αποκτήσετε καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθούν δύο σημεία από τα παραπάνω που θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

Η χρήση βίντεο, οι μικροί influencers και άλλες τάσεις που αναφέρονται παραπάνω επιτρέπους σε εταιρίες να προσεγγίζουν ένα ευρύτερο κοινό με έναν νέο τρόπο.
Προσφέροντας προϊόντα προς πώληση σε επιπρόσθετες πλατφόρμες όπως το Facebook ή το Pinterest, καθίσταται ευκολότερη από ποτέ η αγορά τους από νέους πελάτες.
Παρόλο που η παραπάνω λίστα σίγουρα δεν καλύπτει όλες τις τάσεις για το 2020, μπορεί να σας δώσει ένα ξεκίνημα για τον προγραμματισμό των επόμενων τριών έως έξι μηνών!

και μη ξεχνάτε..το λιοντάρι ξέρει..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: