Πως επιλέγω λογότυπο πολιτικού οργανισμού ή συνδυασμού;

Όχι άλλο πολιτικό λογότυπο ,Puzzle με κίτρινο,μπλε  και πράσινο κομμάτι.

Όχι άλλο πολιτικό λογότυπο με χρωματιστά ανθρωπάκια σε κύκλο.

Εάν πάντα πιστεύετε ότι τα λογότυπα προορίζονται μόνο για εταιρείες ή επιχειρήσεις, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε! Όλα τα πολιτικά κόμματα παλεύουν στις εκλογές με τα σύμβολα του κόμματός τους, που είναι στην πραγματικότητα λογότυπα. Υπάρχει, στην πραγματικότητα, ένας μακρύς κατάλογος λογότυπων πολιτικών κομμάτων. Αλλά, γιατί τα κόμματα ή οι συνδυασμοί να χρειάζονται λογότυπα;

Οι πολίτες γνωρίζουν ένα πολιτικό κόμμα με το λογότυπο ή το σύμβολό του. Αλλά τα πολιτικά κόμματα επιλέγουν στρατηγικά τα λογότυπα τους για να μεταδώσουν την ιδεολογία και το μήνυμά τους. Αυτά τα λογότυπα είναι εκπληκτικά γραφιστικά σχέδια. Στην πραγματικότητα, πολλά πολιτικά λογότυπα είναι καλύτερα από πολλά λογότυπα επιχειρήσεων. Τα πολιτικά κόμματα οικοδομούν την ταυτότητά  τους με τη βοήθεια των λογοτύπων τους.

Τα λογότυπα είναι τα οπτικά εργαλεία που αντιπροσωπεύουν την ιδεολογία, την αποστολή, το όραμα και την προσωπικότητα ενός πολιτικού κόμματος ή συνδυασμού. Αυτά τα λογότυπα βοηθούν επίσης στην αποτελεσματική σύνδεση με τους ψηφοφόρους. Πολλοί πολιτικοί σύμβουλοι και αναλυτές πιστεύουν ακράδαντα ότι τα πολιτικά λογότυπα μπορούν να φτιάξουν ή να σπάσουν την εικόνα ενός πολιτικού υποψηφίου!

Τα παραδοσιακά πολιτικά λογότυπα συνήθως είχαν μερικές κυματιστές γραμμές μαζί με το όνομα ενός υποψηφίου σε διαφορετικές γραμματοσειρές και φανταχτερά χρώματα. Έχουν υπάρξει τεράστιες  αλλαγές στο στυλ και το σχεδιασμό των πολιτικών λογοτύπων με την πάροδο των ετών. Ωστόσο, ορισμένα λογότυπα έχουν παραμείνει τα ίδια.

Τα πρότυπα χρώματα που χρησιμοποιούνται για τα κάθε κόμμα είναι ένα μείγμα ιδεολογίας αλλά και παράδοσης. Επί παραδείγματι στην Αμερική τα χρώματα κόκκινο,λευκό και μπλέ εκτός του ότι αντιπροσωπεύουν την αμερικανική σημαία , προκαλούν και συναισθήματα πατριωτισμού.

Επομένως βλέπουμε τη σημαντικότητα των χρωμάτων.

Πώς όμως επιλέγουμε ένα χρώμα;

Το  χρώμα είναι αυτό το οποίο θα διαμορφώσει το λογότυπό σας και θα δώσει έμφαση στις Call to Action ενέργειές σας. Η επιλογή του χρώματος είναι μια βασική πτυχή του marketing και γίνεται με βάση κάποιους παράγοντες.

Στο άρθρο μας θα διερευνήσουμε μόνο έναν , ίσως όμως τον πιο σημαντικό, τη Ψυχολογία των χρωμάτων.

«Το χρώμα είναι ένα στοιχείο που θα κάνει το κοινό σας να δει αυτό που έχετε να του δείξετε, να αισθανθεί αυτό που θέλετε να αισθανθεί και να κάνει αυτό που έχετε σκοπό να κάνει. Το πώς θα χρησιμοποιήσετε τα χρώματα επηρεάζει επίσης και το usability, δηλαδή το κατά πόσο θα μπορέσουν ή όχι να διαβάσουν το μήνυμά σας.

Ο τρόπος που ένα χρώμα επηρεάζει την ψυχολογία μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι τα γονίδια, το περιβάλλον, το φύλο, η ηλικία, η μόρφωση και το κοινωνικό πλαίσιο. Έρευνες και πειραματισμοί όμως έχουν καταλήξει σε ορισμένες επιδράσεις που έχουν -κατά κανόνα- τα χρώματα επάνω μας.»

Υπάρχουν και επιπλέον παράγοντες που θα μας βοηθήσουμε να φτιάξουμε το καλύτερο λογότυπο. Ένας τέτοιος είναι το σχήμα.

Κυρτές ή ευθείες γραμμές, minimal ή ornament , ζώο ή σημαία όλα είναι διαφορετικά και σίγουρα θα βρεις κάτι που να σε αντιπροσωπεύει.

Τώρα αν σε αντιπροσωπεύει το Puzzle δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε..είσαι κλινική περίπτωση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: